Harde en halfharde kazen

Hieronder vallen de kazen met een harde korst en de kazen met een iets minder stevige korst. Deze kazen hebben ruimschoots de rust gekregen om te rijpen, soms wel meer dan twee jaar. Ze zijn herkenbaar aan een stevig zuivel, een droge korst en een pittige smaak. Deze kazen zijn er met vele smaken en uit vele streken.
Zoals Emmentaler, Parmesan, Cheddar, Comté, Gruyère en Appenzeller.

Blauwader kaas

Dit is een pikante kaas, herkenbaar aan de mooie blauwe aders. Hoe meer aders hoe krachtiger de smaak. In tegenstelling tot de witte- en gewassen korstkaas, wordt bij de blauwaderkaas de penicillium(=schimmel) reeds aan de melk of wrongel toegevoegd. Tijdens het rijpingsproces wordt de kaas met lange naalden doorstoken. De lucht die zo in de zuivel komt, zorgt voor de ontwikkeling van blauwschimmel. In de luchtkanalen ontstaan de blauwe aderen die we in deze kazen aantreffen.

Gewassen korstkaas

De korst van deze kazen is veelvuldig gewassen met licht gezout water, wijn of bier. Hierdoor krijgen deze kazen hun unieke smaak en aromatische karakter. Soorten met een vochtige korst zijn veelal krachtiger van smaak.

Witte korstkaas

Kaas waarvan de witte korst eetbaar is. Een hagelwitte korst is veelal toegankelijk, een witbruine korst is meer uitgesproken van smaak en geur.

Verse kaas

Kaas die geen rijping heeft ondergaan, met een frisse smaak. Veelal smeerbaar en zacht van structuur.

Buitenlandse kaassoorten

Met Intercheese Holland kunt u eenvoudig buitenlandse kaassoorten kopen zonder dat u daarvoor naar het buitenland hoeft. Buitenlandse kaassoorten worden steeds populairder en bij ons zijn ze eenvoudig online te bestellen. Wij leveren een ruim assortiment aan buitenlandse kaassoorten in binnen- en buitenland, zodat er altijd een kaassoort van uw wensen tussen zit.

Een ruim assortiment van buitenlandse kaassoorten

Door het uiteenlopende assortiment buitenlandse kaassoorten van Intercheese Holland heeft u veel keuze. Wij beschikken over onder andere harde en halfharde kazen die soms wel meer dan twee jaar gerijpt zijn. Houdt u juist meer van verse kazen die niet gerijpt zijn? Deze kazen met frisse smaak hebben wij ook in ons assortiment. De liefhebbers van pikante kaas verwijzen wij door naar onze overheerlijke blauwader kaas. Intercheese Holland heeft voor ieder wat wils!

Eenvoudig online te bestellen

Alle buitenlandse kaassoorten zijn erg eenvoudig te bestellen online. Wanneer u een keuze heeft kunnen maken verwijzen wij u graag door naar de bestelpagina. Doordat we zelf kiezen welke buitenlandse kaassoorten en overige kaassoorten we importeren kunnen wij de juiste prijs/kwaliteitsverhouding garanderen. Als u meer informatie wilt over de buitenlandse kaassoorten die Intercheese Holland levert, staan wij u graag ter woord. U kunt ons bereiken op +31 (0)318 – 463 494.