Harde en Halfharde Buitenlandse Kaas

Cheddar rood

Engelse kaas met natuurlijke, plantaardige oranje kleurstof. Spleterig zuivel zonder gaten, doordat de kaas tijdens het ‘cheddaren’ gezouten wordt.Gepasteuriseerde kaas.

Cittadella

Type trappistenkaas. Een 3/4 kilo model kaasje, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas heeft een natuurlijke korst. De smaak is karakteristiek. Gepasteuriseerde kaas.

Comté

Deze pikante kaas heeft een lange nasmaak. De kleur van de zuivel van deze kaas varieert per seizoen en per streek. Geproduceerd in de Franse Jura. Rauwmelkse kaas.

Echte Loo

Een trappistenachtige kaas van koemelk, zacht van structuur, romig en licht pittig van smaak. Lekker met trappistenbier. Gepasteuriseerde kaas.

Emmentaler (verkrijgbaar in heel 80 kg en blok 3,5 kg)

Zwitserse kaas met nootachtige smaak en grote gaten. Rauwmelkse kaas.

Gran Biraghi

Is een harde Italiaanse kaas, ongeveer 12 maanden gerijpt, bevat geen conserveringsmiddelen. De kazen wegen ruim 30 kilo, de zogenaamde wielen. Ook verkrijgbaar: vacuüm verpakte stukken van 1, 2 en 5 kilo.

Gruyere

Zwitserse zoete kaas met zoute bijsmaak. Rauwmelkse kaas van koemelk, deze lijkt op Comté en Beaufort.

Magoth

Zwitserse bergkaas, 6 maanden gerijpt, lactosevrij, glutenvrij

Gudbrandsdalen

Gemaakt van een mengsel van koe- en geitenmelk. Deze kaas heeft een volle smaak, en smaakt een beetje karamelachtig.
Noorse, gepasteuriseerde  kaas.
Verkrijgbaar 250 gram en 1 kilo.

Huntsman

Ook wel de E-kaas genoemd vanwege de vorm van de gealterneerde drie lagen oranje Double Gloucester en twee lagen Blue Stilton.
Zachte smaak, gepasteuriseerde kaas.

Manchego

Deze kaas is gemaakt van volle, rauwe schapenmelk, uitsluitend van het manchego schapenras. Rauwmelkse kaas.

Mimolette

Bolle, harde koemelkse kaas met een gewicht van circa 3,5 kg. Deze kaas is oranje van kleur. Dit is een gepasteuriseerde kaas.

Morbier lait cru 45%

Franse kaas, met gewassen korst, en een laagje as. Rauwmelkse kaas.

Parmesan Reggiano

Italiaanse kaas, zeer lang houdbaar, veel smaak en niet zout. Rauwmelkse kaas.

Passendale

Halfharde Vlaamse kaas van koemelk in een ronde mik- (brood)vorm. De Passendale is vrij zacht en romig van smaak. Gepasteuriseerde kaas.

Pecorino Romano

Deze kaas was al bekend bij de Romeinen. Als basis wordt verse, volle schapenmelk gebruikt. Gepasteuriseerde kaas.

St. Nectaire Laitier

Franse kaas, met karakteristieke, romige smaak.

Tete de Moine

Dit is een cilindervormige rauwmelkse kaas. De smaak is vol en pittig en de schaafsels smelten op de tong.

Tilsiter 4 kg

Gemaakt van magere koemelk. De kaas heeft een dunne, bruinige korst en is van binnen roomgeel met vele verspreide gaatjes. Deze kaas heeft een milde, iets pikante smaak. Gepasteuriseerde kaas.

Tomme de Savoie 1,7 kg

Tomme de Savoie is een halfharde kaas gemaakt in de Savoie. De zuivel is soepel en zacht met veel onregelmatige gaatjes. De smaak doet denken aan bergweiden, met in de finale hazelnootaccenten. Rauwmelkse kaas.

Raclette

Raclette komt van het Franse ‘râcler’, Wat schaven of schrapen betekent.
Rauwmelkse kaas.

(Kijk onderaan deze pagina voor het recept van Raclette!)

Recept Raclette

Snij een ronde raclette kaas doormidden. Plaats deze op een racletstandaard en verwarm het bij een vuur van raclette bij een speciale oven. Na een tijdje is de kaas gesmolten en kan het worden afgeschraapt.

Schraap de Gesmolten kaas met een mes eraf en schep de gesmolten kaas op een bord. Serveer hierbij gekookte aardappels (met schil), augurken en zilveruitjes. Zet op tafel een schaal met een paar soorten ham, salami en rookvlees, wat ook heerlijk te combineren is met de raclettekaas. Ook is raclette kaas heerlijk op een stokbrood. Over het algemeen drinkt men er witte wijn bij, thee kan ook heel goed hierbij gedronken worden.

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht

Intercheese Holland

De Smalle Zijde 60a
3903 LR Veenendaal
T: +31(0)318 - 463 494

E: info@intercheeseholland.nl