[Slider Veenweide Onze kazen]

 

 

Webshop

VEENWEIDE

Bij Veenweide denkt u wellicht aan kaas uit onze eigen streek rond Veenendaal. Toch is dit niet het geval: de karakteristieke Veenweide kazen komen uit het Groene Hart, van een streek die buitengewoon geschikt is voor de productie van kaas. Veenweide kaas is een heerlijke boerderijkaas. De melk komt van van koeien die in een biodiverse en duurzame omgeving kunnen grazen. De zachte, vettige veengrond geeft deze kaas een unieke, smeuïge smaak.

De eigenschappen van Veenweide kaas

  • Kaas zonder allergenen (met uitzondering van de koemelk)

  • Kaas van koeien die geen genetisch-gemodificeerd-voedsel krijgen

  • Kaas van koeien die door rasvermenging en goede zorg niet zo veel mogelijk moeten produceren, maar zoveel mogelijk zonder problemen oud mogen worden 

Drie varianten kaas

De Veenweide kazen zijn er in drie varianten. 

Poldermolenkaas
Bekend van het merkje met de molen. Een oer-Hollands product, romig en smeuïg en verkrijgbaar in 5 leeftijden. 

Vogelweidekaas
Te herkennen aan het merkje met de Kievit. Dit zijn zachte kruidenkazen. Een lekkere kruidenkaas vermengt de smaak van een heerlijke romige kaas met de specifieke smaak van het kruid. Het resultaat is een ware smaaksensatie. Verkrijgbaar in smaken zoals Bonanza, Daslook, Italiaanse kruiden, Lavendel, Misto, Oregano, Pesto groen, Pesto rood en Truffel.

Hooibergkaas 
Deze kaas is te herkennen aan het merk met de hooiberg. Het is een romige, smeuïge en krachtige kaas. Er zijn twee varianten beschikbaar: een ambachtelijk gerookte kaas en een kaas met de nostalgische smaak van vroeger. 

Verkrijgbaar in verschillende leeftijden en smaken

Veenweide kaas is verkrijgbaar in verschillende leeftijden en smaken, zoals u hierboven kunt lezen. 

Brochure Veenweide kazen

Bekijk de Veenweide kazen
 

Bel mij terug
{{error}}