[Boer Bert]

 

Webshop

KAASMAKER
BERT DE LEEDE

Net als Intercheese is het bedrijf van Bert de Leede een echt familiebedrijf. Hij runt zijn melkveehouderij samen met zijn vrouw en 3 van zijn 4 zoons. Kaas wordt hier met veel passie en perfectie gemaakt en dat proeft u terug in de rijke smaken. Voor Boer Bert is biodiversiteit en duurzaamheid net zo belangrijk als de smaak - en dat vinden wij ook!

Veenweidegebied in het Groene Hart

Het bedrijf van Boer Bert is te vinden midden in het Groene Hart. Het Veenweidegebied wordt ook wel 'Cheese Valley' genoemd, omdat de grondsoort bij uitstek geschikt is voor het maken van kaas. Door de bodembemaling in dit gebied wordt de grong met name gebruikt voor veeteelt. De unieke grondsoort zorgt voor zacht gras, wat u terug proeft in de melk en de kazen. Bovendien heeft deze veengrond zachte vetten en dat maakt de kaas romig en smeuïg.

Biodiversiteit en duurzaamheid

De verschillende koeienrassen staan voornamelijk buiten en krijgen (naast het grazen) niet-genetisch-gemodificeerd voer. De koeien krijgen geen maïs, want daar moet eiwit en soja bij. En dat moet per schip uit Zuid-Amerika komen, wat natuurlijk verre van duurzaam is.

Er wordt hier niet gestreefd naar de hoogste productie per koe, maar naar een koe die zonder problemen kan verouderen. Op het land staat ook een eigen windmolen met zonnepanelen voor de opwekking van duurzame energie.

Veenweide kaas

De Veenweide Kaas van Bert de Leede is verkrijgbaar in 3 soorten: Poldermolen (van jong tot oud), Vogelweide (met kruiden) en Authentiek (de smaak van vroeger).
 

       

 

Bel mij terug
{{error}}