[Hoogwoud]

 

Webshop

KAASMAKER
HOOGWOUD

Onze kazen komen niet zomaar ergens vandaan. Wij selecteren onze kaasmakers zorgvuldig. Elke kaas in ons assortiment moet voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen en wij werken alleen met kaasmakers die onze missie onderschrijven. Hoogwoud Kaas is een unieke kaas geproduceerd volgens een ambachtelijk proces. 

Een echt familiebedrijf

Hoogwoud kaas dankt zijn naam aan het Noord-Hollandse plaatsje waar deze kaas gemaakt wordt. Het komt van een echt familiebedrijf. In 1974 startte Afra Berkhout (de moeder van de huidige eigenaar Ted Berkhout) met het maken van kaas. Oorspronkelijk was het maken van kaas een broodnodige extra inkomstenstroom. 

Unieke receptuur 

De kaashandel ging steeds beter draaien en inmiddels heeft het bedrijf 110 hectare grond met 200 koeien. Deze eigen koeien leveren de melk voor de unieke Noord-Hollandse Hoogwoud kaas. Deze kaas heeft een geheel eigen receptuur en wordt exclusief voor ons gemaakt. 

Hoogwoud Kaas kenmerkt zich door een volle, romige smaak en het lage zoutgehalte. Er wordt gebruik gemaakt van vegetarisch stremsel. Het is ambachtelijk gemaakte kaas van volle, gepasteuriseerde koemelk die met passie wordt geproduceerd. Het is kaas met een unieke smaakbeleving.

Dankzij het milde klimaat in Noord-Holland krijgt het gras meer licht dan in andere delen van Nederland. Dit is goed voor het gras, wat op zijn beurt weer goed is voor de melk van de koeien.  

Duurzame boerderij

Hoogwoud Kaas komt van een duurzame boerderij. De helft van de stroom wordt al zelf opgewekt en in 2025 wil deze kaasmaker klimaatneutraal zijn.

 

moeder Afra
moeder Afra
Bel mij terug
{{error}}