[Kaaslust Veenhuizen]

 

Webshop

KAASMAKER
JAN CRAENS

Al onze kaasmakers worden zorgvuldig gekozen. En onze kaasmakers ook. Jan Craens is een kaasmaker met een bijzondere passie voor zijn vak en een uniek verhaal. Hij is zijn leven lang al met kaas bezig. Eerst in het Friese Oudega, waar hij zijn eigen koeien molk, en inmiddels in Veenhuizen.

Kaaslust Veenhuizen

Jan heeft een ambachtelijke kaasmakerij op een uniek stuk land: de Kolonie van Weldadigheid in Veenhuizen. Op dit UNESCO Werelderfgoed experimenteert hij met kaas en perfectioneert hij zijn recepturen. Denk aan kaas gerijpt in een turfschuur, kaas met bier erdoor, schapenkaas, geitenkaas of kaas met hop.

Jan houdt van uitproberen: een nieuwe bacterie-cultuur, een andere manier van rijpen. Zo ontstaan de meest bijzondere combinaties en krijgen zijn kazen de prachtige, volle smaak die u nergens anders proeft.

Het logo van Kaaslust

Een bijzondere vermelding is er voor het logo van de kazen van Jan Craens. Hierop prijkt generaal Johannes van de Bosch. hij richtte in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid op, die in Drenthe de landbouwkolonie stichtte waar Jan nu zijn kazen maakt.

Fabriek in Oosterwolde

De kazen van Jan Craens in ons assortiment komen van onze fabriek in Oosterwolde. Hier worden met moderne faciliteiten de kazen van Jan geproduceerd, naar ambachtelijke receptuur.

Proef de historie met de kazen van Jan Craens!

   

Bel mij terug
{{error}}